Followers

May 10, 2012

-sumpahakurinduko-



...jgnpernahlupaknakuwalausesaat....

May 7, 2012

Tutti frutti + shoping barang dapur =hehehe..


Assalammualaiku ...
Hollla pren...Lama ak menyepi dari dunia maya ini,
Maafya...
Bz..bz..dan membizikan diri....

Meh ak story sikit tentang kegembiraan ini...
Huhuhu..
Rabu lepas kalau taksilap ak bawak mak, adik perempuan dn mia lepak di tuttie frutti..
Wahhh..fun...Im happy dan mereka juga...
Alhamdulillah...

Kami ambil 2 cup of tutti frutti with difrent flavour...
Nice...
Layan kan mia aka mak jemah tu...Cup hijau dibantainye sorang..
Dia memang terlalu minat dengan alam mungkin, apa jua benda segalanya mau yang hijau...
Yes..Ak enjoy..
Boley lah sedap juga...
Sambil-sambil layan kan perasaan dan mencari mood untuk teruskan perjalanan ini....weeee...Mendalam maksud disitu....
Nda pa lah janji orang gembira nda pa..
Ak okey2 juga tu...

Some of nice pic...
Layannnnn....


Me and my lubly mummy...



 Acik and mak jemah...


Aku suke pic ny..Mak jemah wat muke ting-tong...
Nice kakak..Lvu ouls....


Then time to shoping lak..
Mak jemah bz tw mengusung trolly kochik tu hahhh..




Bye.....

April 22, 2012

Assalamualaikum Cinta...

April 2, 2012

excited nk gaji...





Alhamdullilah  hampir sebulan dah ak bersama IJMC..So far everything is good..Ak selesa kerja disana, and semua org disana respect each other..And most important is my mom very happy when i'm joint IJMC.. And i'm so proud..Ak dapat lihat kegembiraan itu..Alhamdullilah..

Tak lama lagi dah nk gaji..Wah first gaji ny..Excited gugurl tw..But i'm still think what stuff i wanna gift my lovely mum..Yeahh..

Muka excited?
okey x??




Dan ak cuma teringin nk Mini Al-Quran...So pertama sekali  ak grab dengan penuh dengan perasaan adalah MINI AL-QURAN...Xsabar sangat...!!Tungu next update ak ya....Sekarang ak bobok dlu..Sok nk keje..Balik keje ada part time lg..Sok ak perlukan banyak tenaga..Selamat malam semua..Selamat malam "gemok" saya..Sweet dream..


Surprise...!!!



Nice picture taken from Google...
TQ..






April 1, 2012

Bermadah di pagi hari...



Andai kamu cintakan diriku janganlah sedalam lautan ....
Kerana seluas-luas lautan itu ada pasang surutnya dan akan bertukar menjadi daratan...


Dan andai kamu mencintai ku jaganlah seluas-luas dunia...
Kerana lama kelamaan dunia akan hacur dan tidak meningalkan sisa..


Jadi cintailah diriku seperti kamu mencintai kuku di jari jemarimu...
Walaupun di potong pabila panjang tapi tetap juga tumbuh lagi..








Nukilan:
-CINTA INDAH-


March 27, 2012

-no need tittle-




Now i feel alone..
And all my day is very quite..
But i still pray to Allah give me a chance..
Amin..






Miss time together with you..






Also miss my old life full of love..







I wanna say gud nite & sweet dream lurve..

=Thanks google=






March 25, 2012

Bazar Karat..

Cerita ngetih tak sampai disitu saja...Ada sambungannya..Sebabnya kami pergi dua kereta..Terlampau ramai semalam..Hai maklumlah nak tambah ahli barukan tahun ny..Insyaallah jika tiada arah yang melintang..Amin...

Semalam pas makan ak, anje sepupu ak and family along meronda cuci mata di bazar karat..Tah apa yang seronoknya disana ak pown tak taw..Sampai parking pown xmencukupi dsana malam tadi.Lagi pown semalamkn malam mingukan..Sure lah ramai yang keluar..Kami hanya sekadar mencuci mata..Yalah family kami memang teda masa nk mencuci mata waktu siang, Sebabnya seharian di dapur siapkan sate..Maklum saja lah kami Berniaga makanan,,So siang hari memang busy di dapur...Malam saja lah yang terluang..Kira okey lah kan..

Semalam puas pusing-pusing cari parking akhirnya ada jua tempat untuk kami..Rezeki kami malam tu mungkin..Yang menarik perhatian kami malam tu cuma adalah penjaja haiwan...Yang lain macam biasa saja..baju, tudung, selendang and barang-barang antik.Ak gelarkan tu zoo mini, sebab banyak juga haiwan peliharaannya..Lagi pown brader tu memang bekas pekerja zoo katanya..Dan memang minat dengan peliharaan seperti ular ,buaya, tikus blanda..And most of peliharaannya adalah ULAR....Eyewwww...





Mini Zoo Bazar Karat..



Antara peliharaan brader smlam..Lepas dia introduce diri dia semalam dulunya bekas mat rempit dan kini penjinak haiwan..

Tahniah atas penghijraan anda...





Along pegang ular pendek yang di tunjukkan brader smlam..Name ular tu Hussien..Wah kelaskan...Ak sekadar melihat saja..Maklum saja lah bena lembik-lembik ny memang ak fobia...ermmm...Dan ak tanya perasaan along lepas belai ular tu dia hanya menjawab "biasa-biasa saja"...Okey..

Congrates Along





Okey Cik Ayun pown beranikan diri kot bermanja dengan Hussien.Bila ak tanya perasaan dia waktu pegang Hussien tu dia kata, "geli tapi nak pegang, sebabnya dia jinak..Badan dia rasa lembik-lembik.."
Wowowo...kompem sure ak dengar perkataan lembik-lembik tu sampai bila-bila pown ak tak kan pegang..Even thought comel macam mana pown..Huhhh...

Congrates Cik Ayun...






Adik perempuan ak jua tak terlepas dari membelai Hussien semalam..Dia memang takdok perasaan mungkin..Sebab memang tak tahu rasa geli ,ngeri..Tahniah juga  wat ko...Perasaan nya bila ditanya jawapanya juga seperti along,"Biasa-biasa ja..."
okey fine...





Puas dah membelek-belek hussien  kami pown balik..Cuma semalam ada dalam perjalanan balik kami tertarik melihat aksi mat kereta merempit..Wah tak sayang nyawa ???...iskk-isk..Apa agaknya perasaan dorang eak bawak kete laju-laju dan apa lak perasan penumpang sebelah pemandu tu?
Sabor ja lah jah..Pada mat kereta yang suka merempit secara tak halal semala, tu jangan membahayakan keselamatan pemandu lain ya..Egatlah orang yang tersayang...!!









P/s: Pada siapa yang berkenan  dengan Hussien sila lah ke bazar karat..
Berharga RM600 siap dengan surat beranak..
Hehehe...
Promosi lg...

Ngeteh jum....

Assalammualaikum dan selamat malam semua..Wahhh malamny kerajinan Indah terlebih sudah mau meng update..Ehaem-ehem...Ny nak story pasal last night..Kami sekeluarga kua ngeteh...Hehehe...Kebetulan lah ak memang kebulok malam semalam sebab balik niagakan..Mesti orang pelik kan balik niaga tapi lapar..Haaa..tu sebenarnya PASTI...Dan dah jadi kebiasan peniaga tega seperti ak..Sebabnya bila di pasar memang dah tak taw nk makan apa..Sebab nya hari-hari pandang benda yang sama...So memang tak taw nk makan apa...


Okey back to stoly moly..After balik niaga semalam terus ja kemas-kemas barang niaga..Yalah sebab nak kua malam tu pown tak dirancang..Semua secara kebetulah dan my future sister in law pown ada kat rumah malam tukan..So nak jadikan cerita nak eratkan silaturahim antara  future menantu in law mak ayah pown ajak keluar makan-makan malam tu..Hehehe...

Weee....
Senorok....
Makan..makan..makan...
Hehehe...
Nyummmmmmmmmm......

Macam biasa ak siap cincai boncai, tp sempurna dipandangan mata sendiri..Alhamdulillah..Okeylahkan..Lagi pown kua ngeteh ja kot, bukan makan kat hotel bling-bling kan..Hehehe..

Kat bawah ny aku sediakan santapan untuk kalian..Hehe..Wat suka-suka ja..Seronokkan kalau membaca sambil tengok gambar..Kalau membaca ja bosan lak..Egat ak macam belajar sejarah dulu waktu sekolah..Sebab tak nak mengantuk punya pasal ak wat lukisan dalam buku sejarah tu supaya ak tak bosan nak membaca..Lukisan pown berkaitan dengan sejarah gak..supaya mudah mengigati orang kata...Masing-masing ada cara tersendirikan...okeylah tu....





Ny dua beradik penghibur hati keluarga..Tanpa mereka sure syurga Sate Bahagia sunyi sepi..Kompem...Dua beradin ny tak taw lah wat aksi apa..Tapi yang pasti  si kakak sedang menyanyi dan adik cuba untuk bergoyang..bertuah kalian dapat melihat si adik berdiri..Sebab dia baru berapa hari belajar berdiri sendiri ny...
.Hehehe....
Congrats Hafiy..!! 





MIA, IDER and HAFIY..
Smileeeeee.......




My big family...




Santapan kami malam ny,
Muhammad Umar Hafiy..
Nyum-nyummmm....
Hahaha....





My ayah dan my mak..Pening mungkin nenek tengok si hafiy atas meja tu..
Hehehe..
Lurve u makayah..!!





Mmuahhh from ider , mia and mama...
Bye-bye......


Thanks mak ayah..sup cendawan dan paprik udang tu sangat sedap..
Saya dah pandai kopek udang sendiri..
Thanks sayang dulu mengajar saya kopek udang..
Saya dah pandai taw..
IMYSM..
TC ya..











P/s: Maaf  ya gambar kurang memuaskan ..
ak xdok DSLR.. 
kamera  ada muncung panjang-panjang tuuuuuu...
Belom ada rezeki lagi..
Tapi kira okey lah kan ada pic  juga..
Lagi  pown BB ak pon dah  sampai ajal dah..
Ermmm...
sentap...
Duit-duit-duit..

March 23, 2012

Think Positif..

Dalam kehidupan ape yang terjadi adalah yang terindah....Sebab Tuhan sentiasa merancangkan yang terbaik buat hamba-hambanya, tidak terlepas jua ak..Even though jahat mana pon hamba tu pasti ada sinar buat dirinya, yang pasti usaha, doa dan tawakal..Alhamdullillah..semua yang aku terima ak hadapi dengan setabah-tabahnya..Sebab bila kehilangan ak tidak terus hilang sebab ak tahu Allah sentiasa ada untuk ak dan sekalian umatnya..Yes im strong bebehh...

Cinta itu indah jadi Allah jadikan perpisah itu juga indah...Think positif..Bila kita fikir dari sudut positif kenapa perlu ada pepisahan, sebab apa perlu perpisahan, dan mengapa???..Sebabnya Tuhan mau jaga hubungan umatnya sebenarnya...walaupun mungkin pahit jika difikirkan dari sudut negetif..Memang semua akan jadi lemah..Jadi INDAH sekarang berfikiran positif..Banyak sebenarnya hikmah dibalalik kejauhan yang dihadapai...Berjauhan bukan bermakna melupakan dan juga bukan bermakna dilenyapkan..Cuma harus belajar berdikari, belajar dari kesilapan mulakan kehidupan yang lebih sempurna di pandangan Allah..


"Ya Allah selimutilah hati ini dengan kesabaran, dengan ketenangan dan kelembutan..Sesunguhnya ak juga hambaMu yang lemah..Amin.."



detik waktu terus berjalan
berhias gelap dan terang
suka dan duka tangis dan tawa
tergores bagai lukisan

seribu mimpi berjuta sepi
hadir bagai teman sejati
di antara lelahnya jiwa
dalam resah dan air mata
kupersembahkan kepadaMu
yang terindah dalam hidup

meski ku rapuh dalam langkah
kadang tak setia kepadaMu
namun cinta dalam jiwa
hanyalah padaMu

maafkanlah bila hati
tak sempurna mencintaiMu
dalam dadaku harap hanya
diriMu yang bertahta

detik waktu terus berlalu
semua berakhir padaMu 



by opick ..(rapuh)

March 6, 2012

JUST 4 YOU....

[1:51:37 AM] uritakarawa: EHEMM..


[1:53:06 AM] indah hahaha: ehemmm


[1:53:13 AM] indah hahaha: peweetttt


[1:55:30 AM] indah hahaha: Abie lov u so much atas kasih yang dicurahkan ini....Semoga cinta yng kita semai ini akan kekal keakhirnya...sayang abie..


[1:55:34 AM] indah hahaha: jum bobok


[1:55:45 AM] uritakarawa: terharunya...


[1:55:49 AM] uritakarawa: he...lv u..


[1:55:57 AM] uritakarawa: call...ckp kat tlphne..


[1:55:58 AM] uritakarawa: cpt..


[1:56:08 AM] uritakarawa: ckp apa yg syg type tu..


hehehe,Malunye....MmUahhh bie..
assalammualaikum....SELAMAT MALAM....

Pengalaman Baru, Wowww...

Assalammualaikum....Salam ceria 1 Malaysia...
Hariny Indah nak share new experience dalam hidup ini..Wowwww sangat-sangat tetttt..Hehe..

Okey let me contineu the story..Last Thusday sye ada lah appoiment dengan sebuah syarikat advertising kat bandar Johor Bahru..Tapi sye berteman, sye mintak sepupu saye Diela itot..Hehehe, tak pernh dibuat orangkan p interview berteman, sye jerk..Hahaha...Alhamdullilah dengan berkat salam makayah dengan mudahnya sye lepas untuk sesi interview..Dan paling menankjubkan sepupu saya yang tiada kena mengena tu pown ditawarkan berkerja..Hehehe...Gumbira dan teruja sebab berjaya...sepanjang perjalanan balik senyum macam kerang busuk...Weakkk..
Si Dielah siap cakap lagi"kak ayang ny nape, saket ker"...hahaha..
What ever...

Okey picture dibawahny ak time p interview...Macam-macam perasaan aku..Bercampur-baur macam rojak petis aku jual kat pasar malam...Hahaha..Tapi ak dah berani sekarang menghadapi masalah yang menatang..Alhamdullilah..Siap peace-peace lg..
Awak hado??





 
Dengan semangat yang berkobar-kobar pada last friday morning aku kua uma jam 8.30 pg..Sebabnya first day aku bekerja..Hehehe...semangatkan...Nylah semangat yang perlu ada untuk menjadi pekerja yng berwibawa...Contohilah saye....Ehem...
Puiiii....



Getek di pagi hari...

 


 
Keadaan jalan yang sangat sesak memeningkan kepala saya di pagi hari...
Owchhhh...Kusut sangat...Tapi masih mampu teruskan perjalanan sengan selamatnya..
Alhamdullilah...




 
Jeng-jeng-jeng....























Tepat jam 1 sye telah meletakan jawatan di agensi tersebut....
Terima kasih sebab beri saya pengalaman yang tak bermakna itu...
Huhuhu...
Dan saya tidak akn melakukan kerja direct selling tu lg...
TIDAK...

Selepas meletakan jawatan saya terus berjumpa pengarang jantung ever saye..
Munchuk-munchuk...
"Sayang dan benti kerja taw..."
Hehehehe....
Jangan tawekan sayang okey....!!
TAPI,
Doakan sayang dapat kerja yang lebih bagus dan terjamin keselamatan sayang ya....And thanks selalu sapport sayang bie...Sayang bie sangat....

Malam tu kami dinner sama-sama..
So perasaan dan rasa penat saye hilang setelah bejumpe Gemok...!!
Saya sangat heppy malam tu...
Saya tak sangka dapat jumpa dia.....



 
Ceriakan wajah saye walaupun bekerja hanya 3 jam aritu...Mungkin bukan disitu rezeki saye...Insyaallah ada di tempat lain...Cuma perlu bersabar dan bersabar...






 
Bila saya tengok awak saya rasa sangat gumbira...
Sebabnya saya betol-betol sayangkan awak..
Saya serius....!!
Mungkin dengan kata-kata tidak menjaminkannya..
Tapi dalam hati ini hanya ada Faisalindah saja..
Thanks always make my life sweet and happy..
lvusomuch.....

February 25, 2012

Ku Pinang Kau Dengan Bismillah - Ungu ft.Rossa

Andai ini terbaik buat ku & diriny, Andai ini yg tertulis dan takdir ku ,Andai ini restuNya, Ak terima  dengan ikhlasnya..YA ALLAH berilah yang terbaik Buat Dirinya..AMIN...






Tuhan memberikanku cinta

Untuk ku persembahkan hanyalah padamu
Dia anugerahkanku kasih
Hanya untuk berkasih berbagi denganmu

Atas restu Allah ku ingin milikimu
Ku berharap kau menjadi yang terakhir untukku
Restu Allah ku mencintai dirimu
Ku pinang kau dengan Bismillah

Hampa terasa bila ku tanpamu
Hidupku terasa mati jika ku tak bersamamu
Hanya dirimu satu yang aku inginkan
Ku bersumpah sampai mati hanyalah dirimu (hanyalah dirimu)

Atas restu Allah ku ingin milikimu
Ku berharap kau menjadi yang terakhir untukku
Restu Allah ku mencintai dirimu
Ku pinang kau dengan Bismillah

Atas restu Allah ku ingin milikimu
Ku berharap kau menjadi yang terakhir untukku
Restu Allah ku mencintai dirimu
Ku pinang kau dengan Bismillah


Gurls day....

Assalammualaikum.....


Hye, very gud morning pada yang tersedar dibuta hari seperti saya ny..Hehehe..Maaf saya sangat keletihan hang out bersama mia and my beloved cousin ariny, tak lupa jua Kak arah kate dak mia.., actually Farah namanya..Disebabkan dak Mia tu pelat ARAH jadi namanya..Heheh..Kak Arah jangan arah ye, hehehe...YES..seyes letih sangat....And now, baru tersedar dari lena selepas menyiapkan cik mia isyak td yang hangit baunya seharian merayap.Hehehe..Mood Update..!!Horey.....Lets continue my story to day...




Cik ayun and Mia
Peace..!!


                                           

Csaye and Dak Mia..
Yeayeaaa..!!


Okey harinya  sy mengambil cuti bulanan mengejut dengan Sate Bahagia Snd Bhd untuk berjalan mencari kedamaian..Eawahhh...Mendalam maksudnya tu..Hehe..First destination, Tesco Bukit Indah..Cam biasa sy kalau dalam keadaan mood begini suke berjalan di pasaraya..I dot know why..And maybe this way make me feel okey..Alhamdullilah..okey...

Dan tadi sempat jua kami skodeng adik perempuan ak yg sedang practical  Latihan Industri disana...Dan berlaku jejak kasih antara mia dengan aciknya..Malangnya tak dapat dirakam....Ermm..

Antara babak yg menarik antara mereka berdua adalah apabila si Mia merengek minta aciknya berjalan bersama..Wooo...sangat meributkan keadaan..And settle bila ak pancing Cool blog, sleeper bunge and game di bawahny..Fuhhhh......Gamat......



Ini adalah game wajib Dak Mia bila berada di tesco..
WAJIB okey...!!




Ape elop ider....
Ayat yg terkelua dari mulat dak KEPOH
ny...
Euwwwww....



                                           


Mia and me cool with cool blog...



"Bunge"


Kami teruskan perjalanan lagi..Next destination, Tanjung Pelepas...Alhamdulillah dalam perjalanan yang panjang  ny kami selamat sampai di Pengkalan Merine Malaysia..Walaupun sesat sebanyak 3 kali...Dalam sepanjang perjalanan macam dalam fikiran..Ermm tapi semua diletak tepi sebab niat hati memang nak bergembira..



Welcome to Marine Dept Malaysia...

Wah banyaknya kapal..
TERUJA....Wow sampai sana ja dah nampak kapal banyak sangat...Dan Dak mia pon sama teruja..Tapi  sy  begitu berhati-hati sebab takot dak mia ny over acting lak..Alhamdulillah semua selamat 
Happy....




=)





Kak arah and Mia





K.A.M.I





Aksi Nakal by Mia....





Call dari nenek:
"nek iya engok apal..engok aut.."
Dak pelat..





Teringin rasanya nak naik kapal-kapal ny..
mesti seronok..





Mia and Cool blog nya...






Farah melayan Mia...Harin ini hari terkhir dia d Johorny...
Pasny susah dah nk jumpe dia lagi...Sebab dah pindah di Port Klang...
Jangan lupekan saye ya Farah....







Antara aksi Kak Arah and Mia...Kak Arah layan Mia d playground..Habis budak di sna dimarahnya Mia sebab kacau kak Arah dia..Mia cuba proteck Kak Arah  Mia garang...!!!

Hei, iya entik eah2x..(mia jentik eah)..
GARANG macam nenek lah dak ny..!!



Jangan jadikan pertemuan ini pertemuan terakhir kita ya Farah...

Now im happy...Mood esok dan seterusnya kerja..kerja..kerja..sampai lebam...okey..